}

Cieszę się że tu jesteś

Cieszę się że tu jesteś

Dzień dobry,

Nazywam się Jolanta Kozłowska. Jestem dietetykiem — ekspertem do ds. żywienia.

Wykorzystuję swoją wiedzę i doświadczenie, by propagować idee świadomego żywienia. Osoby zdrowe edukuję , w jaki sposób komponować dietę, osobom chorym pomagam we wprowadzaniu diety jako elementu wspomagającego leczenie.

Moje diety opierają się wyłącznie na naturalnej, nieprzetworzonej żywności. Komponuję je w oparciu o holistyczne podejście do zdrowia oraz indywidualne upodobania, potrzeby i umiejętności kulinarne.

Ważne są dla mnie: regionalność i sezonowość składników diety. Dzięki temu jest ona przyjazna nie tylko dla organizmu, ale również dla portfela.

Moja historia

Dietetyka to mój sposób na realizację życiowej pasji — miłości do gotowania i zainteresowania tematyką zdrowego odżywiania. Moją drogę rozpoczęłam od pracy z młodzieżą — przygotowywałam młodych ludzi do zawodu kucharza, piekarza, cukiernika.

Jednocześnie nieustannie pogłębiam swoją wiedzę i umiejętności w zakresie dietetyki klinicznej.

Gabinet dietetyczny otworzyłam w 2010 roku. Pomogłam w redukcji nadwagi, zniwelowaniu skutków chorób kardiologicznych, układu pokarmowego, chorób metabolicznych oraz chorób tarczycy.

Opracowuję dietę, prowadzę szkolenia z gotowania, konsultuję i wspieram we wprowadzaniu nowych nawyków żywieniowych na każdym etapie dietoterapii.

MOJA FILOZOFIA ŻYWIENIA

Powiedzieć o jedzeniu, że jest tylko konieczną do zaspokajania potrzebą fizjologiczną człowieka to nie powiedzieć tak naprawdę niczego.

Moja filozofia żywienia jest prosta:

W ZGODZIE ZE SOBĄ

W zgodzie ze sobą, czyli w harmonii z własnym zdrowiem, smakiem, potrzebami, upodobaniami, finansami, ale także zachodzącymi we mnie i wokół mnie zmianami. To czas dla siebie i innych, smakowanie ulubionych posiłków i delektowanie się kolorami i zapachami wyzwalającymi radość.

Filozofia ta jest dla mnie istotnym drogowskazem w opracowaniu i spersonalizowaniu jadłospisów oraz porad żywieniowych. Obejmuje całego człowieka — uwzględnia jego potrzeby fizyczne i duchowe. W odpowiedzi na te potrzeby sięgam po mądrość pokoleń, a więc naturalne składniki odżywcze i ich prozdrowotne kombinacje oraz po elementy ziołolecznictwa. Wykorzystuję wiedzę i zasady zgodne z Kuchnią 5 Przemian oraz tradycyjną medycyną chińską.

Zdrowie jest najcenniejszą wartością, którą każdy z nas posiada. Niezależnie od wieku, płci, zawodu, statusu społecznego każdy z nas powinien o nie dbać, co nie zawsze jest łatwe.

Pomagam „oswoić” zdrowe gotowanie tak, by było przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem.

Zamieniam typowe spojrzenie na jedzenie i postrzeganie siebie.

Sprawiam, że stan zdrowia i samopoczucie zmienia się na jeszcze lepsze.

 

A wszystko po to, by być

W ZGODZIE ZE SOBĄ.

  • Do gabinetu JOVIT przyszłam po poradę dotyczącą prawidłowego odżywiania się w chorobach: refluksowej, Hashimoto i w towarzyszących im alergiach. Dzięki profesjonalnym poradom Pani Jolanty nauczyłam się jeść zdrowo i stosownie do moich dolegliwości. Z powrotem wróciłam do ulubionych warzyw oraz owoców, które musiałam wcześniej wyeliminować. Przede wszystkim pozbyłam się problemów gastrycznych i odzyskałam energię oraz koncentrację tak deficytową w Hashimoto. 

    Monika lat 43

  • Niemal od urodzenia choruję na insulinooporność. Jako mała dziewczynka i dorastająca nastolatka ciągle walczyłam ze swoimi nadprogramowymi kilogramami. Byłam u różnych dietetyków i borykałam się z różnymi efektami diet. Po wizytach u p. Jolanty zrozumiałam, że nie muszę być niewolnikiem tabel kalorycznych, żeby jeść prawidłowo i to co lubię. Dzisiaj nie pamiętam już czym jest nadwaga i utrzymuję dobrą sylwetkę bez radykalnych wyrzeczeń!

    Wiktoria lat 18

  • Do Pani Joli trafiłem z otyłością II stopnia. Pomimo młodego wieku, moje wyniki dotyczące cukru i cholesterolu we krwi były alarmujące. Miałem bezdech i wysokie ciśnienie, co i tak nie przekonywało mnie do końca do tego, żeby przejść na dietę. Jednak po namowach córki, podjąłem wyzwanie. W ciągu roku schudłem 25 kg i przekonałem się, że można zejść z wagi bez uczucia głodu i rezygnacji z ulubionych smaków. Wystarczy gotować inaczej i zadbać o regularność. Dziękuję Pani Jolanto!

    Jarosław, lat 50

Przejdź do góry strony